¨Lesgeven¨
2012-04-30 19:05:50
Na de stevige rit van gisteren besluit ik vandaag aan te sluiten bij de clubrit die de 100km lus van de Omloop der Kempen omvat. Het voorrijden dient om onverwachte opbrekingen etc op tijd op te merken voor de te organiseren toertocht van volgende week. Wetende dat het tempo weer pijnlijk laag zal liggen, kleed ik me een stuk warmer dan normaal gesproken zou hoeven. Maar goed ook, want met een gemiddelde snelheid van nog geen 30km/u (en een hartslag die bij hoge uitzondering boven 120bpm uitkomt) rij ik me echt niet warm. Gelukkig was het zonnetje vandaag van de partij en waren er wat meer lotgenoten achteraan in de groep waarmee volop bijgekletst kon worden.

Met 65km op de teller komen we in Netersel, waar een pauze gepland is. Ik heb ondertussen wel genoeg zadelpijn ontwikkeld en onder het motto "ik wil nog even fietsen, dat hebben we vandaag nog niet gedaan", laat ik het terras voor wat het is en fiets door. Ontdaan van arm- en beenstukken gaat het tempo omhoog en samen met een gelijkgestemde zetten we een koppelkoers in terug naar Veldhoven. Langs de grote weg staat de wind weer flink op kop (goh... komt me bekend voor), maar de benen draaien soepeltjes en ik voel me sterk. Mijn kompaan vergaat het iets minder makkelijk, te merken aan de wat kortere kopbeurten. Zijn opmerking bij het stoplicht "ik hoop dat je het niet erg vindt dat je iets meer kopwerk moet doen", motiveert nog meer en dus gaat er nog een tandje bij.

Tussen Eersel en Steensel ligt een volledig open stuk dat ik voor m'n rekening neem. Met de wind nog steeds op kop gaat het tempo naar 36km/u, de onderarmen losjes op het stuur en met de blik op oneindig lekker knallen. In de verte rijdt een andere wielrenner die ik nog wel even wil zien te pakken voordat we de rotonde aandoen, dus nog maar een tikkie erbij: 37-38km/u. Door Steensel mag ik even in de luwte zitten, al is dat relatief als we rond een wegopbreking slalommen, en daarna gaat de turbo er weer op. Ik besluit nog een klein ommetje te maken en neem afscheid alvorens af te slaan. Daarbij krijg ik als antwoord: "Dankjewel voor de les". Een glimlach kan ik niet onderdrukken :).
Plaats een reactie Print Permanent link

Nieuwe reactie:
Naam: *
Emailadres: *
Reactie:
Neem code over: Vernieuw code captcha
* Naam en emailadres zijn niet vereist. Emailadressen worden beveiligd weergeven (tegen spambots).
© Gert-Jan de Vries
Sitemap
RSS
LinkedIn
ResearchID