2e paasdag
2011-04-25 21:38:24
Laatste verandering: 2011-05-01 22:09:34
Update: wielen weer in orde

Wat een leuke afsluiting van het paasweekend had moeten worden, liep iets anders af...

Na twee dagen al flink gefietst te hebben (2x ~110km), stond vandaag een rustig peddeltochtje met de club op het programma (overigens wel 160km). Helaas heeft de warmte en droogte en wind van de afgelopen dagen gezorgd voor een hoge pollenconcentratie in de lucht, dus de hooikoorts viert hoogtij. Na een hele ochtend niezen en snuiten komt de pauze nabij Scherpenheuvel in zicht.
Op een doorgaande weg staan m'n voorgangers ineens stil, dus flink in de ankers. Net aan kom ik op tijd stil te staan, maar op het moment dat ik met dat bedenk, rijdt er een ander achterop en ben ik alsnog de klos. Gelukkig geen enkele lichamelijke schade, maar de fiets is er minder gelukkig aan toe: gebroken spaak (en dus ook slag) in het voorwiel, slag in het achterwiel, scheur in m'n zadel, afgebroken stelschroef van de achterrem, derailleur heeft een tik gehad en de ratel van m'n schoen kapot.

Met enig stelwerk en de remmen open (wat ben ik blij dat ik een fatsoenlijk aantal spaken heb...) kan ik gelukkig wel m'n weg vervolgen en ook de andere betrokkenen kunnen verder, al zijn zij wel her en der wat vel kwijt. Als kort na de pauze ook m'n achterband nog eens plat staat, is de rampdag wel aardig compleet.

De laatste 20km ben ik alle geneuzel zat en besluit de frustratie nog even van me af te fietsen in een degelijk tempo. Met een fikse wind op kop stoemp ik alle negatieve gedachten van me af en weet de situatie te relativeren... er is toch niets meer aan te veranderen...

En de paashaas... hem is het nog beroerder verlopen, want onderweg heb ik toch een stuk of 3 van zijn vriendjes plat tegen het asfalt zien liggen.

Bij thuiskomst staat de teller op 181km en komt het totaal van dit paasweekend op 396km, trainingsarbeid voldoende dus.

Update: Gisteren gebeld naar Ernie Frieke van BikeBoosting (hij heeft mijn wielen gespaakt), om een afspraak te maken voor reparatie. Zijn antwoord: "kom anders direct even langs, dan kijk ik er meteen even naar". Met een paar minuten waren beide wielen weer (zo goed mogelijk) recht en het mooist van alles: het kostte me nog niets ook. Dat is nog eens service!
Plaats een reactie Print Permanent link

Nieuwe reactie:
Naam: *
Emailadres: *
Reactie:
Neem code over: Vernieuw code captcha
* Naam en emailadres zijn niet vereist. Emailadressen worden beveiligd weergeven (tegen spambots).
© Gert-Jan de Vries
Sitemap
RSS
LinkedIn
ResearchID