De Omloop
2012-02-25 18:40:03
Waar voor de grote mannen het wielerseizoen vandaag start met de Omloop het Nieuwsblad, motiveert het zonnetje mij om ook op pad te gaan voor m'n eigen omloop. Vanochtend was de weg drijfnat, maar zo rond de middag heeft de zon zijn werk gedaan en is de weg opgedroogd. Kortom: broodjes smeren, gauw even eten, videorecorder aan en op pad. De profs krijgen allerhande kasseistroken en klimmetjes in de Vlaamse Ardennen voorgeschoteld, ik moet het doen met de wind, die volop spel heeft op dit biljartlaken. De route voert naar het Noorden en Oosten, met een beetje mazzel goed gekozen, want ik had niet expliciet gekeken naar de windrichting. Nog maar pas van huis wordt al wel duidelijk dat de wind flink van de partij is. Het is flink werken om de teller op fatsoenlijke waarden te houden. Af en toe flirten met de 30km/u, maar vastberadenheid en volharding voorkomen dat de snelheid daaronder komt.

Met nog niet zoveel kilometers in de benen dit seizoen, is duidelijk te merken dat je met spinning op een veel kortere inspanning traint dan nodig is voor op de weg. Nu rek ik mijn spinninglessen al op tot 1.5u, maar na inderdaad zo'n 50km tegen de wind in bikkelen, laten de benen weten dat ze het niet helemaal met mijn plannen eens zijn. Gelukkig ben ik nu zo'n beetje in het uiterste puntje van het parcours en zet ik weer koers richting huis met de wind in de rug. In de laatste 10km neemt de bebouwing en bebossing wat toe, dus is het windvoordeel wat minder. Onverminderd blijf ik doorstoempen want, "no pain, no gain". Bij het bordje Veldhoven nog even de grote plaat erop en sprinten... althans, dat was het plan, maar na even aanzetten schieten de benen vol en blijft de snelheid hangen op een 43km/u, het is op. In de woonwijken nog even tieren op een automobilist die eerst stil gaat staan op de weg, en op het moment dat ik er langs ga hard optrekt en zonder kijken en richting aan te geven linksaf slaat. Gelukkig kan ik nog net meesturen naar links terwijl de remmen hun werk doen. Meneer kijkt me sto´cijns aan en neemt alle tijd om weg te rijden voordat ik er langs kan. Wat een zak! Maar ja... zo hoor je dat vandaag de dag te doen, geloof ik... ik ben niet meer van deze tijd.
Bij thuiskomst staan er 83,5km op de teller met 31.9km/u gemiddeld en een gemiddelde hartslag van 174bpm, er is flink gewerkt vandaag!

Een warme douche doet wonderen, want de o zo zere beentjes voelen een stuk beter aan nadat ik weer op temperatuur ben gekomen (toen het zonnetje weg was, werd het toch wel wat fris). Nu de benen omhoog en de video aan en zien hoe het echt moet :). En net na ik het verslag heb opgeschreven, zie ik dat Tom Boonen op z'n nummer gezet wordt door Sep Vanmarcke. Netjes gedaan.