Weblog


'Rondje aarde'
2009-09-06 14:58:57
Laatste verandering: 2009-09-07 07:54:03
Vanochtend was het zover, de virtuele finish lijn werd gepasseerd. In iets minder dan 5 jaar heb ik het afstandsequivalent van de evenaar afgelegd: 40075km.

rotating earth


De 40000km grens werd gehaald in de Azurri-tocht, 100km door het Brabantse land, vanuit Aalst-Waalre. Het was uitzonderlijk rustig bij de start, op het afgesproken tijdstip zat ik met twee mede-Brabantianen aan tafel en was iemand van de toerclub Nuenen komen aanschuiven. Toen hier een kwartier later nog geen verandering in was gekomen, zijn we maar met z'n vieren op pad gegaan.
Ik voelde me supersterk en al gauw bleken mijn kopbeurten langer en sneller dan die van de anderen. Ondanks de wind, want er stond toch een flink briesje, waren we voordat we het wisten al bij de pauze, want ja... die lag maar op 50km, in Haghorst. Na een kop thee hadden we in de tweede helft van de rit zo nu en dan wat windvoordeel, maar voornamelijk reden we toch telkens schuin tegen de wind in. Zonder dat ik er echt erg in had reed ik in het laatste stuk blijkbaar met de tegenwind, want toen ik aangaf na een x aantal kilometers op kop wel even overgenomen te willen worden, was er niemand voor te porren. Prima... dan rij ik toch nog even verder door. Mijn twee clubmaten verlieten de route voortijdig om vlotter thuis te zijn, dus de laatste kilometers bracht ik de vierde man maar even 'naar huis'.

Weer terug in Waalre zat mijn rit er echter nog niet op. Er waren nog zo'n 25km te gaan, dus na het bijvullen van de bidon heb ik er nog een rondje Leende aan vast geplakt. Uiteindelijk stond de teller bij terugkomst op 40081km en was het doel van deze zondag bereikt.

Uiteindelijk had ik er 495 etappes voor nodig (gem. 81km per rit dus). Zou ik het allemaal achtereen gedaan hebben, dan zou het me een kleine 54 dagen gekost hebben (1288 uur; gem. 31.1km/u).

p.s. Dit houdt niet in dat de reis erop zit hoor... het volgende 'rondje' is alweer ingezet :)
Plaats een reactie Print Permanent link

© Gert-Jan de Vries
Sitemap
RSS
LinkedIn
ResearchID