Weblog


Zand en modder
2013-12-08 15:40:09
Vanochtend was de ATB tocht in Budel (rondje Cranendonck): 50km waarvan het eerste deel voornamelijk over zand ging en deel twee door de blubber. Kortom, een ochtendje heerlijk spelen met de cyclocrosser. Het was lekker rustig op het parcours, in tegenstelling tot vorige week (toen ik toch wel een 150 man voorbij heb moeten rijden), waren er vandaag slechts zo'n 30 inhaalpogingen nodig zodat ik lekker m'n eigen tempo kon rijden. De regen van de afgelopen dagen heeft z'n invloed wel gehad op het parcours, en met een bui vlak voor de start verwacht ik zeker flinke blubber. Tot m'n verbazing valt de modder in het eerste deel reuze mee omdat de hoger gelegen zand-, hei- en bosgebieden aangedaan worden.

In deel 1 dus lekker door het zand ploegen, daarna lekker schuiven met het achterwiel door de modderige stroken. De laatste 10km heb ik nog veel over, dus gaat de gaskraan nog even lekker open. De kortere routes komen ook weer op het parcours, maar gelukkig zijn de paden hier wat breder zodat de langzamere medemens gauw gepasseerd is. Waar anderen ploeteren door de modder, kan ik hier het gas erop houden en op hoge snelheid door het slijk snijden. Kort voor de finish schat ik echter 1 passage verkeerd in: het inrijden van een fietspad met versmallingsborden/hekken. Ik blijk de smalte te krap te nemen en knal hard met de linker knie tegen het hek. Een fikse pijn schiet door m'n knie, maar na een 500-tal meters doorbijten gaat het wel weer en kan het gas er weer op. Bij terugkomst aan start/finish blijkt er een flinke snee te zitten en de combinatie met het stoppen van de inspanning doet me even duizelen. Tot tweemaal toe ga ik toch maar even zitten terwijl ik wacht op m'n beurt voor het afspuiten van de fiets. Straks toch maar even naar laten kijken door de EHBO'ers. Gelukkig blijkt de snee niet al te diep, maar toch wel over de halve breedte van de knie. Vakkundig wordt de boel even ingepakt zodat er geen vuil in komt. Thuis, na het douchen even verder verzorgen, en dan moet het verder zelf helen.

In samenvatting, jammer van het aandenken op de knie, maar ondanks dat heerlijk genoten op 50.5km parcours, 24.1km/u gemiddeld.
Zand en modder foto 1
Plaats een reactie Print Permanent link

© Gert-Jan de Vries
Sitemap
RSS
LinkedIn
ResearchID