Weblog


Mergelheuvelland tweedaagse
2013-09-26 20:16:24
Afgelopen weekend was er weer de Mergelheuvelland tweedaagse. 's Zaterdags ging de route BelgiŽ in, en 's Zondags werd Nederlands Limburg aangedaan. Het weer was niet slecht, maar uit de kunst is ook anders.

Op zaterdag was het bij de start maar 7 graden, maar het zou vast snel warmer worden, dus geen arm/beenstukken aan want dan heb je de verdere rit de zakken van je shirt vol zitten. Er is een mooi parcours uitgezet door de Voerstreek en in de 150km lange rit (er was 160km beloofd) worden heel wat heuvels aangedaan, vooral wat minder bekende. De temperatuur loopt een stuk minder hard op dan verwacht, want na drie uur rijden is het amper 3 graden warmer, maar daarna wordt het gelukkig wat aangenamer als de zon door de bewolking komt, met een graad of 18 bij terugkomst. Het klimmen gaat erg lekker, ik kan merken dat ik een stuk sterker uit Oostenrijk ben terug gekomen. Op de steile klimmen moet ik wel uitkijken dat ik niet te gek doe omdat m'n knie nog steeds niet helemaal hersteld is, maar afgezien daarvan gaat het goed. Bij terugkomst staan er 151.58 km op de teller met 2314 hoogtemeters, die afgelegd zijn met gemiddeld 29.19km/u.

Zondagochtend kan ik bijna niet uit m'n bed komen omdat mijn knie op slot zit en ook lopen gaat me niet bepaald lekker af. Na wat rondjes door de woonkamer lost de knie wat en besluit ik toch naar Limburg af te reizen en een poging te wagen. Eenmaal op de fiets gaat het makkelijker, maar toch wel met wat pijn. Ik besluit daarom een paar klimmetjes te laten zitten en doe de 100km ipv de geplande 120km. Het is duidelijk te merken dat het parcours te lijden heeft gehad onder het niet willen afgeven van vergunningen door de Limburgse gemeenten: alle bekende en mooie klimmen rij je voorbij of er wordt kort voor de voet afgedraaid. Jammer!
Het weer is nog beroerder dan gisteren. Bij de start nog 14 graden, onderweg zijn daar nog 12 van over en dan begint het nog te motregenen ook. Driemaal raden wanneer de zon erdoor kwam: toen ik alweer terug bij de auto was... Daar stond op de teller 98.51km, 1391hm, 28.46km/u gemiddeld.

Hopelijk volgend jaar iets beter weer en een iets mooiere route op dag 2. De route van dag 1 was top.
Mergelheuvelland tweedaagse foto 1 Mergelheuvelland tweedaagse foto 2
Mergelheuvelland tweedaagse foto 3
Plaats een reactie Print Permanent link

© Gert-Jan de Vries
Sitemap
RSS
LinkedIn
ResearchID