Weblog


Wielerjaar 2012
2013-01-01 00:42:12
In deze tijden van overzichten kan een terugblik op het afgelopen wielerjaar niet achterwege blijven. Mijn seizoen begon op tijd met in januari twee klimtochten in het Zuiden van Portugal. De Algarve bleek al warm genoeg voor de korte broek, en met de nodige navigationele uitdagingen en een huurfiets met de nodige beperkingen was het stevig klimmen geblazen in het dorre landschap. In mei volgde een weekje Luxemburg, wat zeker voor herhaling vatbaar is en een prima voorbereiding voor het hoogtepunt van mijn afgelopen wielerjaar: de PyreneeŽn. Voor de tweede maal afgereisd naar de meest zuidelijke Franse bergen, dit keer voor een trektocht van West naar Oost.

Mijn wielerjaar werd gisteren afgesloten met een ritje dat normaal gesproken niet de moeite van het vermelden waard is, maar gezien de omstandigheden toch even aangehaald moet worden. Na 5 dagen griep te hebben gehad tot en met eerste kerstdag en weinig anders dan regen in de afgelopen maand, was er toch nog even de mogelijkheid om droog, en zelfs met een zonnetje op pad te gaan. Wel stond er wat wind, kracht 6!!!, maar dat mocht de pret niet drukken. Even lekker ontspannen rijden is er niet bij want tegen de wind in is het volle bak om maar een enigszins respectabele snelheid aan te houden. Na een klein uurtje hou ik het voor gezien na 'slechts' 28km, maar genoeg om daarmee de kaap van de 7000km te ronden. Missie geslaagd.

2012 komt voor mij uit op 78 ritten met daarin 7013 afgelegde kilometers en ruim 42000 hoogtemeters. Op naar het nieuwe jaar.

De beste wensen voor 2013!
Plaats een reactie Print Permanent link

© Gert-Jan de Vries
Sitemap
RSS
LinkedIn
ResearchID